XVIII. PÜNKÖSDI NYITOTT PINCÉK PALKONYÁN
2012. MÁJUS 27-ÉN, VASÁRNAP
Amennyiben szeretne velünk együtt ünnepelni, kitűnő borainkat műemlék pincéinkben megízlelni, gyermekeinkkel együtt játszani, úgy jöjjön, és töltsön velünk egy délutánt! Szeretettel várjuk!

  9.30 Pünkösdi szentmise a Szent Erzsébet Templomban.
13.00  Lovas és íjásztalálkozó a siklósi Apró Paták lovas sportegyesület szervezésében a palkonyai focipályán (játszótér mögött). Ingyenes póni lovaglás.

FALUHÁZ
13.00  Kiállítás megnyitók:
Ø  Szipl Mara újpetrei textiltervező, rajztanár „Mese-mese 40.” kiállítása képekből, festményekből, mackókból és más csodákból, Tandori Dezső verseivel. A mesét és képzelő erőt a felnőtt lét sem hiányolhatja! Közreműködik Horváth AnnaMária macibába, gyermekvigasztaló „brummogó gondolatokkal” és a MárkusZinház azzal, ami van.
Ø  Palkonyai gyerekrajzok és festmények. Válogatás Major Judit szakköröseinek legújabb munkáiból.

MALOM PARK - SZÍNPAD
14.00  A kórusolimpia többszörös győztesének, a pécsi Bartók Béla Férfikarnak bordalaival, a fesztivált megnyitja Becker Leonóra polgármester.
14.45  A villányi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület gyermek táncosai német táncokat, énekeket és gyermekjátékokat mutatnak be.
15.30  Mátyás Király szárnyai. Hunyadi János fiacskájának, Matyikának életéről és a belőle cseperedő Mátyás királyról szól a mese, akit a Duna jegén két angyal királlyá koronázott, hogy dicsőségét ne feledjük ma sem, mert asztalánál legkedvesebb vendég az Igazság volt. Bábjáték Kovács Márton zenéjével és Radák János közreműködésével a MárkusZínház előadásában.
17.00  A Vivat Bacchus Énekegyüttes életet és bort „igenlő” dalaival, saját szerzeményeivel szórakoztat.
18.30  Baraka Együttes koncertje. Ősi szkíta-hun- avar-magyar világot idéző ritmusok, múltidéző szövegek, népies-világzenével és nagy lendülettel, állatbőrös dobokkal.
21.00  Utcabál a mulatós zenét játszó Póker Zenekarral.

EGÉSZ DÉLUTÁN NYITOTT PINCÉK!

Borjegyek és a kóstoló pohár ára 2.000 - Ft, amely a helyszínen megvásárolható.
A pincék 11. 00 órától 19. 00 óráig tartanak nyitva, poharat 18.00-ig lehet vásárolni.

Egész délután kézműves kirakodó vásár a Malom Parkban, ahol szeretet leckét vehetünk, a pécsi Fogd a Kezem Alapítványtól. Mocorgó játéksziget gyerekeknek a Faluház udvarán, ingyenes póni lovaglás az Apró Patákkal a focipályán, a büfékben grill ételek, frissensültek, rétes és számos finomság. Templomlátogatás 15.00-18.00-ig. Kérjük, hogy a pincesor előtt a rendezvény ideje alatt autóval ne parkoljanak! Parkolás: Templom mögötti úton, szőlőhegy alatti fesztivál parkolókban, és a kijelölt helyeken. Pécsről vonattal érdemes jönni! www.elvira.hu További információ: http://www.palkonya.hu/node/461  

Becker Leonóra
Palkonya polgármestere
palkonya.onk@last-mile.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések