Teddy Bear

19. századvégi, klasszikus mackók készítése, eredeti és egyedi tervezésű minta alapján, amit újszerű használat, különböző karakterek és hangulat kifejezése jellemez.

VÁNDORLÓ- első nagy méretű klasszikus mackóm

"A munka során figurák, karakterek jönnek létre, olyanok, mint az emberek, személyiségek.
 Amikor életre kelnek, megérintenek, magunkhoz hasonlónak érezzük őket, érzelmeket csalogatnak ki belőlünk."

Első verseny 2011-ben volt Győrben a Zichy kastélyban. Országos Baba-és Mackó készítési verseny, amit évente rendeznek meg. Több kategóriában lehet jelentkezni versenyző vagy kiállítandó munkával. Első versenyzőként elnyertem az első díjat, amit egy arany színű baba szobor jelképez. Öt darabból álló kollekciót készítettem, melyben inspiráló témául az évszakokat gondoltam.

Ősz ihlette Samu:


Tél ihlette Emma:

Boldizsár: Emma társa, olyanok, mint az anyai dédszüleim. 


 Tavasz ihlette Lili:


Nyár ihlette Sári:Következő évben  az Országos Baba és Mackóversenyen első helyezést kaptam az Öreg Cimborák című kompozíciómra. Két nagyapámat jelenítettem meg, akik így örökre velem maradnak. 

Egy klasszikus Steiff mackó. Margaret Steiff volt aki legelőször készített mackót, és különböző textiljátékokat.


Harmadik év az Országos versenyen, első díj a Kötődés című kompozícióra, ami  a testvérem és első újszülött kisfia egymáshoz fűződő viszonyáról szól, mint apa és fia. 


Egy igazi medve ihlette: pápaszemes medve (Tremarctos ornatus)GDS-Világverseny
(Global Doll Society)

Mitwitz, Németország

2014.

A GDS, a babakészítők nemzetközi szervezete,  évente más-más városban tartja kongresszusát, ahol különböző kategóriákban versenyeznek a készítők. Eddig többnyire Angliában, vagy Svájcban tartották a találkozókat, az idei évben  azonban a Neustadt bei Coburgban már 23. alkalommal megrendezett Baba és Játékfesztivállal egy időben  került sor a világversenyre. Ez adott lehetőséget arra, hogy a magyar bababarát egyesület tagjai is megmérettethessék alkotásaikat. A világszervezet mintegy 150 tagja  vett részt a versenyen, mi magyarok 10-en ültük körül az asztalt, s folyamatosan örvendeztünk, ahogy az egyes kategóriák díjazottjait sorolták. 
Két kategóriában indultam az általam készített egyedi medvékkel, amelyek elhoztak egy második és egy harmadik díjat!